Deal met ZOLL met nieuwe AED

In januari heeft de stichting de eer gehad om de nieuwe AED van Zoll, de AED 3, te bewonderen. Dat Zoll een nieuwe AED op de markt zou gaan brengen, moest top secret blijven tot het moment dat Zoll de nieuwe AED ook daadwerkelijk aan zou gaan bieden. De afgelopen weken heeft het bestuur druk met Zoll onderhandeld en we zijn heel blij om te kunnen melden dat Zoll de leverancier blijft van onze AED.

Foto AED Zoll

Op dit moment gebruiken wij de AED Plus. Dit zijn de welbekende felgroene AED’s die veelal in gemeente Lingewaard en Overbetuwe te vinden zijn. Vanwege het gebruikersgemak is het onze bedoeling om op den duur de AED Plus te gaan vervangen voor de AED 3. Wij zijn enthousiast over de AED 3. We hopen dat u dit enthousiasme met ons deelt. Daarom bij dezen een korte samenvatting van de werking van deze AED.

Het uiterlijk

De AED 3 is, in tegenstelling tot de AED Plus, direct te gebruiken. De AED Plus heeft een klep die eraf gehaald moet worden om de AED te kunnen gebruiken. De AED 3 heeft deze niet, zet je neer en is klaar voor gebruik. Op de AED Plus staan alle stappen die je moet volgen tijdens een reanimatie met daarnaast een lampje dat aangeeft bij welke stap je bent. Op de AED 3 zit een scherm waarop de te nemen stappen te zien zijn. Ook zit er een schakelaar op voor het gebruik bij kinderen met dezelfde elektroden.

BeneluxHomeAED3 AED3_zoll_l3

Het gebruik

De oude vertrouwde stem die je vertelt wat je moet doen blijft bij de AED 3. Sterker nog: deze wordt luider. Hierdoor kun je de AED ook verstaan als de omgeving rumoerig is. Daarnaast telt deze AED met je mee en zal hij na 30 borstcompressies aangeven dat het tijd is om tweemaal te beademen.

PlusTrac

Het grootste voordeel aan de AED 3 is het PlusTrac systeem. De nieuwe AED kan via wifi worden aangesloten op dit systeem waardoor het voor ons mogelijk is om de AED 24/7 op afstand te controleren. Zodra er iets mis is met een AED, stuurt hij een signaal af en weten wij dat wij naar de AED toe moeten. Ook kunnen we op afstand de software van de AED aanpassen en de AED uitlezen indien noodzakelijk.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de ZOLL AED3 neem dan gerust contact met ons op.

  Specificaties  PlusTrac  InspectAED