Hieronder vind je de meestgestelde vragen en de antwoorden daarop over de reanimatiecursussen. In verband met de enorme drukte door corona, vragen wij je om eerst na te gaan of het antwoord op je vraag op deze pagina te vinden is. Is dat niet het geval? Stuur ons dan gerust een mail.

Ruilen cursus
Volle/extra cursus
Samen cursus volgen
Corona
Ruilen cursus
 1. V: Ik heb me opgegeven voor een cursus, maar een andere plaats/dag/locatie komt me toch beter uit. Kan ik ruilen?

  A: Helaas is het door corona en het stopzetten van de cursussen een enorme opgave om al onze cursisten zo snel mogelijk alsnog een plekje bij een opfriscursus te kunnen aanbieden. Het is daarom momenteel niet mogelijk om te ruilen van cursus. We begrijpen dat dit vervelend is en hopen dat het toch mogelijk is een gaatje in de agenda te vinden. Onze vrijwilligers doen hun best om iedereen zo snel mogelijk een opfriscursus te kunnen aanbieden en hebben hier hun handen al mee vol. We hopen daarom op je begrip.
Volle/extra cursus
 1. V: Ik wil graag een bepaalde cursus volgen, maar de website geeft ‘vol’ aan. Kan ik deze cursus alsnog volgen?

  A: Wat leuk dat je een cursus wilt volgen. Helaas betekent een volle cursus ook echt een volle cursus. In verband met het maximaal aantal toegestane cursisten per instructeur en het 1,5-meteradvies, is slechts een beperkt aantal cursisten toegestaan bij een cursus. Dit betekent dat we je helaas echt niet in een volle cursus kunnen plaatsen. Kijk op onze cursuspagina of er een andere cursus is die schikt.


 2. V: Ik wil graag een reanimatiecursus volgen, maar de website geeft aan dat alle cursussen vol zijn. Komen er nog nieuwe cursussen online?

  A: Zijn alle cursussen vol? Aangezien we de beschikbare plaatsen van de cursussen goed in de gaten houden, zijn wij momenteel aan het kijken of het mogelijk is nieuwe cursussen te organiseren. Houd onze website goed in de gaten. Hierop zullen extra cursussen worden gepubliceerd. Houd er rekening mee dat wellicht niet in elk dorp een nieuwe cursus gegeven kan worden.


 3. V: Ik wil me graag aanmelden voor een cursus, maar ik kan niet op de dagen op de website. Wordt er nog cursus gegeven in een bepaald dorp?

  A: Goed dat je cursus wilt volgen en jammer dat de huidige datums niet schikken. Wij houden de beschikbare plaatsen van de cursussen goed in de gaten. Dreigt een cursus vol te raken? Dan zullen wij met de EHBO-verenigingen overleggen of het mogelijk is extra cursussen te organiseren. Houdt onze website daarom goed in de gaten. Hierop zullen extra cursussen worden gepubliceerd. Houd er rekening mee dat wellicht niet in elk dorp een nieuwe cursus gegeven kan worden.
Samen cursus volgen
 1. V: Ik wil graag samen met iemand anders een cursus volgen. Kan dat?

  A: Dat kan zeker. Kijk op onze website, selecteer de cursus naar keuze en controleer of er nog voldoende plekken zijn om jou en je aanstaande cursusmaatje in te schrijven. Geeft de website aan dat er nog maar één plek beschikbaar is? Kies dan een andere datum. Zie ook het antwoord op de vraag ‘Ik wil graag een bepaalde cursus volgen, maar de website geeft ‘vol’ aan. Kan ik deze cursus alsnog volgen?’


 2. V: Ik wil graag samen met een groep cursus volgen. Kan dat?

  A: Momenteel is het helaas niet mogelijk om als groep een aanvraag te doen om op een ander moment of een andere locatie cursus te volgen dan de cursussen op de website vermeld. Het is uiteraard wel mogelijk om met meerdere personen tegelijk in te schrijven op één cursus via de website. Zie ook het antwoord op de vraag ‘Ik wil graag samen met iemand anders een cursus volgen. Kan dat?
Corona
 1. V: Ik heb corona/heb corona-gerelateerde klachten/zit in thuisquarantaine/zit in thuisisolatie en ik heb binnen de quarantainetermijn een reanimatiecursus gepland staan. Wat nu?

  A: Wat vervelend om te horen. Hopelijk gaat alles goed met je en voel je je, als je je ziek voelt, snel beter. Kom in ieder geval niet naar de cursus en neem zo snel mogelijk contact met ons op via info@kloppendhartvoorlingewaard.nl of info@kloppendhartvooroverbetuwe.nl. 2. V: Ik wil graag cursus volgen, maar ik vind het toch wel spannend in verband met corona. Wat kan ik verwachten qua coronamaatregelen?

  A: Om veilig cursus te kunnen geven, volgen de organiserende EHBO-verenigingen het ‘Brancheprotocol BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens COVID-19 pandemie’. Hierin staan onder andere regels over het houden van 1,5m-afstand en de maximale groepsgrootte, over hygiëne, over het gebruik van lesmaterialen etc. Vóór het betreden van de cursusruimte wordt een gezondheidscheck uitgevoerd. Blijkt tijdens de cursus dat iemand onverhoopt tóch klachten heeft? Dan wordt de cursus direct gestaakt. Dit geldt ook ná 25 september 2021.