NAZORG

Waar kan ik terecht voor nazorg?

Reanimeren is een zeer indrukwekkende en emotionele ervaring. Het is daarom belangrijk dat je als burgerhulpverlener achteraf je verhaal kan doen. Is hiervoor geen gelegenheid voor bij jou in de buurt en heb je toch behoefte je verhaal te vertellen, dan kun je dit aangeven door het evaluatieformulier in te vullen na een inzet. Log in op je HartslagNu account en ga naar 'Noodoproepen'. Klikt op de betreffende oproep en ga naar 'Evaluatie'. Hier kun je een vragenformulier invullen en aanvinken of je behoefte hebt aan een evaluatie- of nazorggesprek. Vervolgens zal HartslagNu telefonisch contact met je opnemen.

Voor verdere ondersteuning en advies kun je terecht bij:

  • Andere (burgerhulpverleners) die betrokken zijn geweest bij de reanimatie. Dit is voor veel mensen een goede manier om de gebeurtenis te verwerken.
  • De reanimatie-instructeurs die in jouw Reanimatie Oproep Netwerk betrokken zijn bij het geven van reanimatie- en AED onderwijs.
  • Een voorlichter van de Informatielijn van de Nederlandse Hartstichting. Telefoonnummer 0900-3000 300 (lokaal tarief) bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 13.00 uur.
  • Sensoor, http://www.federatie.sensoor.nl/ of telefonisch: 0900-0767. Zij zijn dag en nacht bereikbaar voor jouw verhaal.
  • Jouw huisarts. Hij kan zelf ondersteuning bieden en wanneer nodig doorverwijzen naar professionele hulp.
  • Stichting Korrelatie via 0900 - 1450 (€ 0,30 per minuut), bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 18.00 uur

Bron: http://www.hartslagnu.nl

DE STICHTING EN NAZORG

Ook de Stichting hecht waarde aan de nazorg als een burgerhulpverlener betrokken is geweest bij een reanimatie. Juist om de drempel zo laag mogelijk te houden nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen indien u daar op enig moment behoefte aan heeft.

Stuur een email naar:

nazorg@kloppendhartvoorlingewaard.nl

                         of

nazorg@kloppendhartvooroverbetuwe.nl

Wij nemen dan spoedig met u contact op.