Succesvolle reanimatie Joop

Eind juni 2022 werden we opgeschrikt door een reanimatiemelding. Elke reanimatiemelding is natuurlijk enorm schrikken, maar van deze melding werden we extra stil. Kort na de oproep bereikte ons het nieuws dat het slachtoffer ons bestuurslid Joop was. Tijdens de laatste reanimatiecursus voor de zomervakantie in Zetten kreeg Joop een circulatiestilstand. Zijn vrouw Tine, een welbekende EHBO- en reanimatie-instructeur in Zetten en omgeving, is direct de reanimatie gestart samen met de aanwezige cursisten. Met de AED aan de gevel van de cursuslocatie, kon vroeg worden gedefibrilleerd. Toen de ambulance arriveerde is Joop naar het ziekenhuis gebracht.

Gelukkig kwam vrij snel na de zorgwekkende melding een telefoontje uit het ziekenhuis. Het was Tine, in opdracht van Joop. Of wij er wel even voor zorgden dat de opgeroepen AED's gecontroleerd werden en dat de ruitjes mogelijk moesten worden vervangen. Deze eerste signalen stemden ons positief.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en gaat het goed met hem. De kans is groot dat je Joop op enig moment al door gemeente Overbetuwe hebt zien fietsen, op weg naar AED's voor de periodieke controle.

Wij zijn natuurlijk hartstikke blij met deze positieve afloop en zijn Tine, de cursisten en andere hulpverleners enorm dankbaar voor hun snelle handelen.

Maarten, Joan, Arien, Johan & Lonneke

Met goedvinden van Joop en Tine hebben we dit bericht gedeeld

Zie ook de publicaties in GemeenteNieuws Overbetuwe, Overbetuwe.nieuws.nl en Lingewaard.nieuws.nl waarin Joop en Tine samen hun verhaal doen.