Hartstichting schenkt Stichting 17 AED-kasten

Een tijdje geleden is de Hartstichting een nieuw project gestart: het aanbieden van AED-buitenkasten om op deze manier zoveel mogelijk AED’s aangemeld en 24/7 bereikbaar te krijgen. Dankzij een schenking van de VriendenLoterij en de opbrengst van de benefietwedstrijd die Opel en Feyenoord voor de Hartstichting organiseerden, heeft men besloten gratis AED-buitenkasten te schenken.

De Hartstichting heeft de Stichting enorm verrast met haar besluit om 17 gratis AED-kasten te schenken. Een besluit waar wij heel blij mee zijn. In zowel de Gemeente Lingewaard als de gemeente Overbetuwe zijn er al heel wat AED’s 24/7 beschikbaar, maar het kan zeker nog beter. Inmiddels zijn we al druk bezig om geschikte plekken voor deze kasten te vinden. Enerzijds zullen aanwezige AED’s naar buiten gaan en anderzijds is het een stimulans  gebleken voor een aantal geïnteresseerden om een  nieuwe AED aan te schaffen. Deze week is bij tennisvereniging LTC Gendt de AED buiten opgehangen. De anderen zullen spoedig volgen.