Beleef het Veiligheidsfestival

In de tweede week van Oktober wordt landelijk de “Week van de veiligheid” georganiseerd. De Gemeente Lingewaard wil hieraan uitgebreid aandacht besteden. Op 7 oktober a.s.  van 11.00-17.00 uur zal er op het Marktplein in Bemmel het zogenaamde Veiligheidsfestival gehouden worden. De hele dag zijn o.a. aanwezig politie, brandweer, ambulance, brandwondenstichting, whatsapp buurtpreventie. EHBO-vereniging Bemmel-Haalderen, EHBO-vereniging Doornenburg en uiteraard mogen wij ook niet ontbreken. De hele dag zullen er allerlei demonstraties gegeven worden.

Onze Stichting is gevraagd om een demonstratie reanimatie te geven. Vanaf het moment dat iemand op straat in elkaar zakt, alarmering 112, komst burgerhulpverlening met AED, komt overige hulpdiensten tot en met het moment dat de ambulance arriveert. Dit zal om 15.00 uur beginnen. Daarnaast zal een tweetal LOTUS de hele dag allerlei verwondingen grimeren en ongevalletjes nabootsen. EHBO-ers vanuit beide EHBO-verenigingen zullen dan ook daadwerkelijk hulpverlenen.

Daarnaast hebben wij een tent ter beschikking. Uiteraard hebben we daar een AED en een beademingspop, zodat iedereen die dit wil, even kan oefenen. Foldermateriaal van zowel Hartstichting als EHBO zal niet ontbreken. Als klap op de vuurpijl is er ook de hele dag de zgn. Autopulse aanwezig.  Hiermee kan de professionele hulpverlening volautomatisch iemand reanimeren. Tegenwoordig zijn veel ambulances hiermee uitgerust. Kortom, de moeite waard om deze dag te komen. Bij het Gemeentenieuws van 27 september is een speciale veiligheidsspecial toegevoegd. Hierin kun je allemaal lezen wat er gaat regeren. Bijgevoegd deze special als pdf. Dus tot 7 oktober a.s.