Buurtschap Hulhuizen nu ook Hart-safe

In samenwerking met Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe heeft de Whatsapp-groep Buurtprevent Hulhuizen de afgelopen weken een aantal reanimatie-opleidingen gehouden. In  totaal zijn er 37 vrijwilligers opgeleid in reanimatie en het gebruik van de AED. De meesten hebben zich ook aangemeld bij HartslagNU, zodat zij als burgerhulpverlener kunnen worden opgeroepen bij een reanimatie. Het aantal is dusdanig groot dat het goed mogelijk is dat de Hulhuizen landelijk per 1.000 inwoners de meeste burgerhulpverleners heeft.

Aanleiding voor dit initiatief is een door Buurtprevent Hulhuizengeorganiseerde info-avond, , in samenwerking met de politie, waar uitleg werd gegeven over de inrichting van een whatsapp-groep voor buurtpreventie. Ook de Stichting heeft hieraan een steentje bijgedragen door het geven van informatie over haar doelstellingen en de behaalde resultaten tot dusver. De conclusie dat slechts een handvol personen binnen het buurtschap in het bezit was van een geldig reanimatiediploma was aanleiding voor het bestuur van Buurtprevent Hulhuizen een aantal opleidingen te organiseren.

De Stichting is heel blij met dit initiatief en hoopt dat er nog vele Whatsapp-groepen binnen de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe zullen volgen.

dsc_0072-640x427dsc_0124-640x427dsc_0127-640x427dsc_0141-640x427dsc_0228-640x427