10-jarig jubileum een groot succes!

Tijdens het weekend van 10 en 11 oktober j.l. hebben we ons 10-jarig jubileum mogen vieren. Het Over Betuwe College, waar we nauwe banden mee hebben, had haar locatie aan Drieske 4 in Bemmel het gehele weekend beschikbaar gesteld.

Een breed programma was samengesteld. Allereerst werd er een Symposium gehouden met als titel "De keten van hulpverlening, wie komen we op straat tegen?", met een aantal zeer enthousiaste sprekers. Direct daarna werd er door een ervaringsdeskundige het startschot gegeven voor een 24-uurs reanimatiemarathon. Gedurende 24 uur werden er bijna 100 vrijwilligers opgeleid, door vrijwillige instructeurs, voor de reanimatie en het gebruik van de AED. De hele dag was het mogelijk om de infomarkt te bezoeken, workshops bij te wonen georganiseerd door de EHBO-verenigingen of gewoon gezellig bijpraten. 's Middags een live demo van een reanimatiemelding tot hulpverlening, met medewerking van burgerhulpverleners, brandweer en ambulance. Ook voor de kinderen was er een animatieprogramma.

's Avonds een spelprogramma tussen een team Lingewaard en een team Overbetuwe met als spelleider Ron Bons. Voor de teams was de eerste uitdaging om te raden wie de zgn. "Mystery Guest" was. Dat bleek Johan Vlemmix te zijn, die overdag ook de reanimatie-opleiding had gevolgd.

De volgende dag werd het programma afgesloten met een brunch voor de medewerkers. Iedereen die op de een of andere manier bijgedragen heeft aan dit succes willen we hierbij nogmaals bedanken!

12.10.2015